Schema FSSC 22000 este aplicabilă pentru:
- produse perisabile de origine animală (ex: produse din carne, carne de pasăre, ouă, lactate și peşte)
- produse vegetale perisabile (ex: fructe și sucuri proaspete ambalate, fructe conservate, legume proaspete ambalate, legume conservate)
- produse cu termen de valabilitate îndelungat la temperatură ambientală (ex: conserve, biscuiți, snacks-uri, ulei, apa potabilă, băuturi, paste, făină, zahăr, sare)
- fabricație biochimică (ex: vitamine, aditivi, bioculturi, dar cu excepția adjuvanților tehnologici)
- ambalaje pentru industria alimentară
- hrana animalelor
- creşterea animalelor
- transport şi depozitare
- comercializare
- catering
CERTIND este organism de certificare acreditat pentru certificarea sistemelor de management al siguranței alimentului și asociat Fundației FSSC 22000 (www.fssc22000.com) pentru domeniile Fabricarea produselor alimentare (produse perisabile de origine animală, produse perisabile mixte de origine animală și vegetală și produse stabile la temperatură ambientală) și pentru Fabricarea ambalajelor pentru alimente și a materialelor de ambalare.
De ce FSSC 22000
Cum sa obtii certificarea FSSC 22000-Q
Cum sa obtii certificarea FSSC 22000
Tranzitia de la ISO 22000 la FSSC 22000
Specificatiile tehnice pentru programele preliminare pot fi obtinute astfel :
ISO/ TS 22002-1: 2009
ISO/ TS 22002-2: 2013
ISO/TS 22002-3: 2011
ISO/TS 22002-4: 2013
ISO/TS 22002-5:2019
ISO/TS 22002-6: 2016
BSI PAS 221: 2013
SCHEMA DE CERTIFICARE FSSC 22000 vs. 6/ 2023
Comunicare cod COID
Fundatia FSSC a publicat in luna aprilie 2023 BoS-list-FSSC-22000-V6_April-2023, documentul tehnic Requirements V6 upgrade process si documentele FSSC 22000 V.6.
Auditurile fata de cerintele actualei versiuni V5.1 a FSSC 22000 vor fi permise doar pana la data de 31 martie 2024.
De la data de 1 aprilie 2024, toate auditurile FSSC vor fi efectuate fata de cerintele FSSC 22000 V6/ April 2023.
Cerinte FSSC 22000 V6 - April 2023
Domenii de aplicare ale FSSC22000 vs.6
Ghid Pierderea si risipa de alimente
Ghid pentru atenuarea fraudei alimentare FSSC 22000 vs.6
Ghid Food Defense FSSC 22000 vs.6
Ghid Cultura organizației pentru calitatea si siguranta alimentului
Ghid pentru monitorizarea mediului
Ghid pentru managementul echipamentelor
IMPORTANT: Obtinerea si mentinerea certificarii pentru sisteme de management al sigurantei alimentului este conditionata de existenta documentelor de autorizare/ inregistrare emise de catre autoritatea competenta de control pentru siguranta alimentului (ANSVSA, Ministerul Sanatatii, etc).
Lipsa dovezii privind autorizarea/ inregistrarea activitatii conform reglementarilor pentru siguranta alimentului si sanatatea consumatorilor atrage imposibilitatea obtinerii certificarii sistemului de management al sigurantei alimentului/ suspendarea/ retragerea sau restrangerea certificarii, dupa caz.
In cazul in care organizatiile certificate pentru sistemul de management al sigurantei alimentului sunt implicate in situatii de incidente alimentare, au obligatia de a notifica in cel mai scurt timp CERTIND prin e-mail (office@certind.ro) sau telefon (+4021.313.36.51 sau 0788.950.823).